Raiffeisen INVEST d.d. obilježio svjetski dan štednje

Raiffeisen INVEST d.d. obilježio svjetski dan štednje

 

Svjetski dan štednje obilježava se kao sjećanje na Prvi međunarodni kongres štedioničara, održan u Milanu 31. oktobra 1924. godine, gdje su se okupili predstavnici svjetskih štedionica kako bi pronašli izlaz iz krize prouzrokovane Prvim svjetskim ratom. Učesnici kongresa zaključili su da je štednja veoma bitna za razvoj čovječanstva, a 350 delegata iz 27 zemalja je donijelo i odluku o obilježavanju Svjetskog dana štednje.

Raiffeisen INVEST d.d. je ove godine također obilježio Svjetski dan štednje kroz druženje sa klijentima, mališanima, uz podjelu prigodnih poklona. Klijenti Raiffeisen banke u četiri poslovnice- Ilidža, Centar, Skenderija i Stari Grad, imali su priliku učestvovati u kvizu, a uz tačne odgovore i osvojiti nagrade.

Učesnici kviza su izvlačili kartice sa pitanjima, a na svakoj od devet različitih kartica su se nalazila po četiri pitanja. Kroz ovakav interaktivni koncept Raiffeisen INVEST d.d. je nastojao da proširi svijest o važnosti štednje i investiranja, da edukuje, ali i razveseli klijente i mališane.  

Jedan od poklona jeste bila i grafitna olovka sa sjemenom bosiljka čime je Raiffeisen INVEST d.d. htio skrenuti pažnju na važnost održivosti i brige o okolišu kao principa poslovanja. Grafitna olovka u svom gornjem dijelu ima kapsulu koja sadrži najmanje 3 sjemena bosiljka. Potrebno ih  je zasaditi u zemlju i svakodnevno zaljevati, kako bi se vidjeli rezultati. Na isti način funkcioniše i investiranje, te se kroz ovaj simboličan poklon metaforički može posmatrati i proces investiranja.

U galeriji slika možete pogledati dio atmosfere sa našeg druženja.

Štednja